Γενέθλια και Εγκαίνια για το Metropolis Mall

Τα πρώτα του γενέθλια γιόρτασε σήμερα το πρωί το Metropolis Μall στην Λάρνακα, πραγματοποιώντας παράλληλα και τα εγκαίνια του.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, βοηθός αρχισυντάκτρια SkalaTimes, Χριστίνα Δημητρίου.

Την οργάνωση επιμελήθηκε η εταιρεία MP My Creative ideas.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκλεκτοί καλεσμένοι με πρώτους επίσημους την πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, τον Πανιερωτάτο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριο και τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές, και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι. 

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε μουσική, κοκτέιλ και αναμνηστικά δώρα για τους προσκεκλημένους.

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΒΕ Λάρνακας κ. Σταύρου Σταύρου

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του εξαιρετικού αυτού έργου, του εμπορικού κέντρου Metropolis Mall. 

Πρόκειται για ένα έργο κόσμημα για την περιοχή – που ήρθε και της έδωσε πνοή – και μια ανάπτυξη που ουσιαστικά έλειπε από την επαρχία μας. Η κατασκευή και λειτουργία του επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, ενισχύει σημαντικά την απασχόληση ενώ είναι εμφανές ότι συνέβαλε στην ποιοτική ανάπτυξη της γύρω περιοχής με τη βελτίωση του οδικού δικτύου, τον εμπλουτισμό του πρασίνου και με τοπιοτεχνήσεις.

Παράλληλα όμως, βοηθά και στην ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο. Αυτό ίσως να μην βρίσκει σύμφωνες ορισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ορθά αναφέρουν ότι έχουν επηρεαστεί από τον νέο ανταγωνισμό που προκύπτει – αν και στην εξίσωση θα έπρεπε να προστεθούν, μεταξύ άλλων, και σοβαρότατοι εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημική κρίση και ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος που ακολούθησε, με όλες τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα έχουν επιφέρει. Επιτρέψετέ μου όμως να τονίσω κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι γεγονός ότι οι πλείστες επιχειρήσεις, λόγω των προαναφερθέντων κρίσεων, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό δεν είναι ένα τοπικό, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Αναφερόμενος όμως στην προκειμένη περίπτωση του λιανικού εμπορίου της Λάρνακας, θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός από τη λειτουργία του Mall θα λειτουργήσει θετικά προς όφελος του καταναλωτή και προς την κατεύθυνση του εξυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

Πρέπει όλοι οι φορείς της Λάρνακας μαζί να δουλέψουμε για την επιτυχή συνύπαρξη επιχειρήσεων, όλων των ειδών και μεγεθών, στην πόλη και επαρχία μας. Μια υγιής οικονομία χρειάζεται ποικιλομορφία και ένα καλά σταθμισμένο ισοζύγιο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Μόνο όταν ισοζυγίσει θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε.

Οι επιχειρήσεις, αγαπητοί συνεργάτες και αγαπητοί φίλοι, δεν πρέπει να επαναπαύονται και να μένουν στάσιμες. Βρισκόμαστε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων. Ο ανταγωνισμός πάντα θα είναι εκεί και ο πελάτης, σήμερα παρά ποτέ, έχει αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις, είναι άμεσα ενημερωμένος για τα επίπεδα τιμών και αναμένει σύγχρονες μεθόδους συναλλαγών και εμπειριών. Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις δεν φροντίζουν να διατηρούν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους, να αναπροσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, να βελτιώνονται διαρκώς και να είναι ευέλικτες, τότε δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.

Το Metropolis Mall λοιπόν, έχει σαφέστατα ανεβάσει τον πήχη της παροχής υπηρεσιών και αποτελεί πρότυπο αναβάθμισης των υποδομών στην επαρχία μας. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι λειτούργησε εν μέσω της πανδημίας, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό των ιδιοκτητών του.

Γι’ αυτό επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη της Εταιρείας Acsion Ltd και τους συνεργάτες του που οραματίστηκαν και έδωσαν σάρκα και οστά στο πρωτοποριακό αυτό έργο καθώς επίσης και στη Διεύθυνση και στο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τον τελευταίο χρόνο. Παράλειψη θα ήταν να μην ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Λάρνακας και τον κ. Δήμαρχο προσωπικά για τη σημαντική βοήθεια που παρείχαν ώστε να υλοποιηθεί το Mall της πόλης μας.

Τέτοιες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, σε συνάρτηση με τις υποστηρικτικές υποδομές καθώς και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά και εμπλουτιστικά έργα που προγραμματίζουν οι Τοπικές Αρχές της επαρχίας μας είναι που έχουν βάλει τη Λάρνακα σε μια τροχιά ανάπτυξης και θα την εδραιώσουν πλέον γερά ως μια ελκυστική περιοχή που θ’ αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο, ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό και που θα προσφέρει ταυτόχρονα ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας θα είναι δίπλα σας, υποστηρικτής και αρωγός στις προσπάθειές σας.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites